“Om te kunnen blijven staan creëerde ik een betere wereld en dat werd mijn waarheid.”

Voorlichtingsfilm met nagespeelde scenes uit het leven van een slachtoffer

De Voorlichtingsfilm Open Ogen kost € 24,95 ex BTW en verzendkosten. Is geschikt als voorlichtingsmateriaal.

 De film duurt bijna 30 minuten heeft Engelse en Nederlandse ondertiteling,  scènes, nagespeeld door acteurs, over het leven van een slachtoffer en Linda voor de klas. Hierdoor krijgt men een goed beeld van het gevaar en de impact van loverboys. Bestellen!

Op 21 februari 2011 kreeg ik een mailtje van A. vd M. Wat fijn te horen dat de docu-film werkt, Dit schreef ze:

“Ik heb onlangs de film besteld en gekeken. Ik heb veel aan de film gehad. Ik heb tien jaar voor mijn ex gewerkt en onlangs aangifte gedaan. Dit is nog in voorbereiding. Ik had voor mezelf nog een aantal vragen over het hoe en waarom ik eigenlijk geen weg zag om te stoppen en door de film heb ik daar toch wat meer duidelijkheid over gekregen. Vooral de scene in de discotheek raakte mij en het moment dat hij zei je mag gaan. Dit komt wel redelijk overeen met mijn verhaal. Dit bericht is dus meer een dank “

 

 

Hoe de film praktisch gezien tot stand is gekomen kunt u zien op mijn You Tube Kanaal Hier ziet u, in the making of, hoe we de film hebben gemaakt, Robin Zom de regie en Linda mocht mee helpen, vooral met de emoties en de gedachten van een slachtoffer en van een pooier, de samenwerking ging heel goed.

Op 5 november 2010 was de Premiére van de Docu-Film “Open Ogen” in het Zuidplein Theater.
Cast en crew:
Van links naar rechts: Peter in t Hout, Jaimie Pattiselanno, Navarel Venloo, Carlijn Borsboom, Jorien Jongejan, Jeroen Rensen, Jolanda Kleij, Gerrit Morren, Stefan Kleij, Richard Bouman, Robin Zom en Linda.

Die dag waren helaas niet aanwezig: Menso Kuik de loverboy, die naast Jorien de hoofdrol vervulde, Michael Schnörr handlanger Loverboy, Carla Strockens visagist, Martijn Priem productie.

 

 

 

Sinds 2004 vertel ik mijn verhaal hoe ik in handen van een pooier belandde. Vanaf 2008 ging ik pas echt beseffen en voelen wat ik in die tijd heb doorgemaakt. De angst die ik had in die prostitutietijd tijd was zo overweldigend dat ik besloot niet meer te voelen, dat gebeurd eigenlijk automatisch. Om te overleven gaat er een knop om, ‘niet meer voelen’. Want iedere dag leven met de gedachte: ‘wat gebeurd er vandaag, welke klanten komen binnen en wat gaan ze doen?’ Of, slaat hij mij vandaag zo hard dat ik niet meer opsta?

Om te overleven creëerde ik een betere wereld en dat werd mijn waarheid.

Tot 2008, toen kwam ik terecht bij een geweldige hulpverlener, Annemiek de Bondt- van Wijk
Bij haar leerde ik voor het eerst te voelen, echt te voelen wat ik in die tijd voor trauma’s opliep. Vanaf dat moment was geen enkele voorlichting meer het zelfde, mijn emoties kwamen los ik begon echt te spreken over mijzelf en niet meer over een meisje dat ik vroeger kende ‘Linda’. nee het ging nu over mijzelf met alle emoties erbij. Ik wist dat het nooit meer het zelfde zou zijn dus besloot ik om mijn veranderingen te gaan vastleggen, door dit idee te vertellen kwam ik in contact met Robin Zom en met hem is uiteindelijk de film open Ogen gemaakt.

Eerst dacht ik nog vastleggen van mijn verandering maar het resulteerde in een docu- film, welke geschikt is als voorlichtingsmateriaal.

Wilt u een indruk over de lessen van Linda? Zie hier een korte film van de uitzending ‘Aanpakken’

 

Meer over de film Open Ogen zoals: “the Making Of” of de trailer vind u
op Mijn You Tube Kanaal