Jojanneke in de wereld van prostitutie

Zie via onderstaande link aflevering twee van “Jojanneke in de wereld van prostitutie”
In de nieuwe EO docu-reality-serie Jojanneke in de prostitutie wil presentator Jojanneke van den Berge voor eens en altijd ontdekken wat zich nu écht afspeelt achter de deur van onze peeskamers, thuisprostitutie en clubs. Is legale prostitutie een liberale verworvenheid die met hand en tand verdedigd moet worden? Of eerder een criminele business waarin veel meer gedwongenheid plaatsvindt dan aangenomen? Het resultaat: een unieke, alarmerende kijk in de wereld van betaalde seks.
Door de ogen van de journalist en voormalig PowNed-verslaggever kijkt het publiek mee in de wereld van legale prostitutie en mensenhandel. Sinds de legalisering in 2000 lijkt gedwongenheid vaker voor te komen dan wij denken, maar is dat ook echt zo? Ook al wordt binnen de politiek veel over prostitutie gesproken en is het beleid hierop in beweging, wat gebeurt er binnen onze seksbranche nou werkelijk?
Normaal
Vragen als ‘Hoe normaal is het beroep van prostituee’? En ‘Wie verdient het meest aan dit werk’? komen aan bod in de serie. Maar ook: Hoe zijn de arbeidsomstandigheden voor prostituees zelf? Welke invloed hebben internet en porno op prostitutie? En hoe vrij is de keuze voor dit beroep eigenlijk: een branche waarin binnen Nederland jaarlijks een slordige 2 miljard euro omgaat.
Tientallen prostituees
Om antwoorden te vinden op deze vragen, spreekt Jojanneke met tientallen prostituees, (ex)pooiers, sek-sexploitanten, lovergirls, politie, justitie, marechaussee, advocaten en rechters. Daarnaast wordt in het programma undercover getest hoe het er in de seksbranche aan toe gaat.
Gezamenlijke wens
Jojanneke van den Berge had sinds haar studie de lang gekoesterde droom om het onderwerp prostitutie en mensenhandel eens grondig te onderzoeken. Ook de EO heeft vanuit haar wens om maatschappelijk relevante thema’s op de kaart te zetten deze wens waarin beiden elkaar vonden. De twee-jarige samenwerking van Jojanneke met een redactieteam van de omroep, leidde tot de 4-delige serie.
Jojanneke in de prostitutie wordt in vier delen van 45 minuten uitgezonden op 6, 13, 20 en 27 januari om 22.00 uur op NPO3.