TahR ‘Terug aan het Roer’

TahR

“Terug aan het Roer”

Opleiding voor ervaringsdeskundigen

‘Je hebt mensen met ervaring en

je hebt mensen die hun ervaring

kunnen overstijgen’.

 

Open Ogen

De stichting bestaat nu 3 jaar, Open Ogen bijna 10 jaar, oprichtster Linda Futa- van Goch begon in 2006 met de eenmanszaak Open Ogen.

Haar ervaringen als ex-slachtoffer van pooier-praktijken en de weg welke zij is gegaan is de inspiratie voor de opleiding TahR.

‘Waarom opnieuw een weg door het oerwoud banen als er al een pad is’ zegt Linda.

Inmiddels is Open Ogen een expert op het gebied van loverboy problematiek en andere vormen van misbruik- en geweldsrelaties.

Men kan bij ons terecht voor:

●Voorlichtingen

●Training

●Advies

●Intervisie

●Coaching

●Traumaverwerking

 

TahR

Met “Terug aan het Roer” mobiliseren we de eigen kracht, ervaringen en het inzicht van ex-slachtoffers… vanaf nu noemen wij deze groep; Survivors om misbruikpraktijken en gedwongen prostitutie preventief en curatief tegen te gaan.

Deze opleidings- en begeleidingsroute helpt de nieuwe deelneemsters ook zelf in hun persoonlijk en maatschappelijk leven vooruit doordat zij door deelname hun eigen ervaringen onder ogen zien en het een plek leren geven. Een plek geven is anders dan wegstoppen.

In project “Terug aan het Roer “ leiden we in twee jaar tijd twee groepen deelneemsters op om voorlichting te geven aan jongeren en eventueel ook slachtoffers te begeleiden. Ook zullen enkele deelneemsters op basis van hun kwaliteiten en wensen andere onderdelen in de organisatie oppakken (administratie, online chat, ondersteunende logistiek, receptie en telefoniste). In totaal leiden we 8 deelneemsters op. We werken hierbij samen in de keten, zodat naast onze begeleiding ook aanvullende hulpvragen, zoals behandeling, re-integratie, schuldhulpverlening, maatschappelijk werk of andere zaken direct worden opgepakt. We zorgen in de groepen voor een juiste balans van deelneemsters die in verschillende mate  zich al persoonlijk en maatschappelijk staande houden. De deelneemsters van “Terug aan het Roer” zijn na hun opleiding in staat de activiteiten van stichting Open Ogen samen met Linda vorm te geven. Met als doel het eigen salaris verdienen met de voorlichtingen.

Naast voorlichting, begeleiding en advies verwachten we ook op termijn opvang, een meldpunt en een platform te realiseren.

Tijdens het opleidingstraject leren de deelneemsters hoe zij hun ervaring kunnen gebruiken als een zeer krachtige tool om hen zelf en anderen een stap verder te helpen. De meiden leren een voorlichting op maat te maken en te geven. Als ervaringsdeskundige worden zij door

professionals onder andere begeleid en op het gebied van professionele ontwikkeling,

presentatietechnieken en het omgaan met onverwachtse emoties.

 

Wie maken er deel uit van de opleiding:

 

‘Wordt binnenkort aangevuld’